My story

Vad gör jag?

Kärnan i det jag gör handlar om friheten att vara sig själv, konsten att tala från hjärtat och att upptäcka livslusten och kreativiteten i resan av att skapa livet inifrån och ut. Du ser inte världen som den är, du ser världen så som DU är. Genom att utforska hur våra grundläggande antaganden påverkar vårt sätt att se på oss själva, våra organisationer och världen kan vi med medvetna val föra oss i en medveten riktning. Resurserna som ger oss tillgång till vårt bästa jag, vår inre kraft och unika ledarskapsstil finns inom oss alla. I am Coaching skapar förutsättningar för en trygg, autentisk och transformerande miljö i mötet med dig själv på resan mot din vision.

Problemet är sällan att vi inte vet, med handen på hjärtat, handlar det ofta om att vi inte gör det vi vet. Jag kan inte lära dig någonting som du inte redan vet är sanning. Mitt syfte är snarare att skapa förutsättningar för upplevelser som bottnar i tillit och mod för att se på dig själv, ditt liv och din omgivning med nya ögon, ur nya perspektiv. Det jag gör handlar inte om att prata om hur vi kan bli bättre, det handlar om att uppleva det och applicera ett livslångt lärande för vad du behöver för att upprätthålla din energinivå och din motivation längs vägen. Jag arbetar med upplevelsebaserade metoder och är expert på att få människor i kontakt med sig själv och sin visdom på ett djupare plan i olika format som t.ex. kurser, workshops, retreats och innovativa yoga program. 

Samtliga koncept skapade av I am Coaching såsom Playful Productivity, New Generation Leadership och Welcome Home är koncept inspirerade av FNs 17 Globala Hållbarhetsmål.  Programmen bygger på en världsbild med grundläggande antaganden som karaktäriserar skiftet från bäst i världen till bäst för världen. 

Vem är jag?

Jag är en passionerad glädjespridare och changemaker som älskar att utforska livet i alla dess former. Min största passion i livet är livet själv! Jag älskar att observera effekten och samspelet mellan detalj och helhet och utforska livserfarenheter som skapar flow, välbefinnande, produktivitet och en hållbar framgång. 

Min entusiasm för utmaningar och nya perspektiv på livet förde mig som ung vuxen ut på äventyr runt om världens alla kontinenter. Under 10 år reste, arbetade och studerade jag på olika platser i världen samtidigt som jag lärde mig om vad det innebär att följa sitt hjärta och förverkliga sina största drömmar. Varje dag kändes som ett nytt äventyr, ett blankt blad redo att fyllas med nya lärdomar och spektakulära upplevelser. Detta var startskottet som fick mig att upptäcka min passion för livet, mänskligt beteende och entreprenörskap. Sedan dess har lyckats korsa väg med några utav de proffsigaste utbildningarna på marknaden när det kommer till personlig utveckling och företagsutveckling och det är med stor stolthet jag idag lyfter fram utbildningarna som tagit mig till den kompetens jag besitter idag; CTI Leadership Program, Life Coach CPCC (Certified Professional Co-Active Coach) och Global Yoga Instruktör för att nämna några. 

I mötet med personlig utveckling fann jag också mötet med entreprenörskap genom learning by doing. Mitt entreprenöriella mind-set har fört mig till fantastiska upplevelser som t.ex. att samskapa pod-serien “Bäst för Världen” med Radio Medvetna Val, att arrangera och bygga upp transformerande Retreat resor runt om i världen, driva och skapa entreprenörskapsutbildningar för unga entreprenörer med Forza of Sweden, UngDrive och Sommarliv, skapa välgörenhetsprojekt i Colombianska skolor med mera. 

Den största lärdomen jag fått med mig både i min personliga resa och min karriärresa, handlar om friheten att vara sig själv och konsten att tala och leva från hjärtat. Det är med denna utgångspunkt, i hjärta och livslust, som I am Coaching by Alexandra Skoglund grundades 2015 med visionen av skiftet från bäst i världen till bäst för världen och en hållbar global utveckling som börjar med varje enskild individ och skapas inifrån och ut.

Contact

Adress:
Hävertgatan 21, Helsingborg

E-mail:
alexandra@iamcoaching.com

Phone:
+46 70 252 04 65